Cikkünk a tartalmak feltöltésével párhuzamosan folyamatosan frissül…

1. OUTSOURCING fogalma

angol: kihelyezés
Lényege, hogy a kihelyezéssel a vállalat gyorsabb, hatékonyabb, jobb minőségű, jól kontrollálható, költségtakarékosabb szolgáltatást kap; s jobban tud fő tevékenységi körére koncentrálni.
A kihelyezés feltételeinek, a szolgáltatások színvonalának és árának meghatározása előre történik, s általában meghatározott időtartamra szól.
Az outsource szolgáltatások körének meghatározásakor elsődleges szempontként kell figyelembe venni a kihelyezéssel járó kockázati tényezőket.

forrás: https://www.hrportal.hu/jelentese/outsourcing.html

2. Divergens gondolkodás

latinul: széttartó:
A kreativitáshoz kapcsolódó fogalom (Guilford), mely “szabálytalan”, nem szokványos, eredeti gondolkodásmódot jelöl. A divergens gondolkodású ember számára nincs egyetlen “jó” válasz, fantáziája és alkotóképessége segítségével lehetséges válaszok egész sorát produkálja. Képes látszólag egymástól független, össze nem tartozó elemek között kapcsolatot felfedezni, s így minőségileg valami újat teremteni. A divergens gondolkodás nehezen illeszthető bele a hagyományos isk.-i keretek közé, mert az ilyen gondolkodási stratégiát alkalmazó gyerekek eltérnek a megszokottól: viselkedésük, kérdésfeltevésük és problémamegoldásuk nem konvencionális és nem bejósolható, így sokszor “zavaró tényezőnek” bizonyulnak. Nem szabad ugyanakkor szerepét túlértékelni, és a divergens gondolkodás bűvöletében élve elhanyagolni a tényszerű tudást.

forrás: http://www.kislexikon.hu/divergens_gondolkodas.html#ixzz7IECbSKHW

3. Konvergens gondolkodás

konvergens: összetartó, összehajló
A konvergens gondolkodást Edward de Bono (1933-) kreativitáspszichológus vertikális vagy logikus gondolkodásként határozza meg. Az ilyen típusú gondolkodásmódot tradicionálisnak tekintik, abban az értelemben, hogy a problémamegoldás során az egyén a korábbi ismereteit, tapasztalatait használva jut következtetésre.
Tehát azt mondhatjuk, hogy a konvergens gondolkodást az ész, a logika és a tapasztalat felhasználása jellemzi.

4. Ha elakadnál a helyesírással,
itt találsz segítséget
https://helyesiras.mta.hu/
nem csupán ellenőrízheted, hogy jól írtad-e a le a szót, hanem az ide vonatkozó szabályokat is elolvashatod

Instagram