Mostanában rangsorolunk és értékelünk és lájkolunk egyfolytában  –  van minden idők legjobb 10 filmje éppúgy, mint 10 legrosszabb. Szeretjük a rangsorokat, mert szeretjük a versenyt is, főleg, ha az elsők között vagyunk. Szeretjük, ha nagy az autónk és a házunk a legszebb, az óránk értékes és a legszebb a hajunk. Igyekszünk optimalizálni mindent a környezetünkben és manapság magunkon is. Mondjuk, hisszük és evidenciának tekintjük: fogyasztói- és versenytársadalomban élünk.

Nem meglepő, hogy ahol minden arról szól, nekem van a legnagyobb a legszebb a legdrágább, ott a gyereknek is a legjobb iskolába kell járnia, hogy majd a legjobb esélyekkel vágjon neki a lehető legjobb jövőnek, ami csak létezik…

Persze ez nem ilyen egyszerű – hála Istennek. Mondják, csak a változás állandó, míg sok iskola kívülről ma is olyan mint amikor mi ültünk a padokban, bent sok minden változott. Ahogy változik az ország, a társadalom – úgy változnak az iskolák (is).

Minden szülőben felmerülnek a  kérdések:
Vajon mennyit nőtt a stressz? Mekkora most a nyomás? Érettségi nélkül van-e bármire is esélye?Nem könnyű a szülőnek függetlenedni a saját emlékeitől, félelmeitől, elvárásaitól. Ezzel az oldallal segíteni szeretnénk, hogy tájékozottabban és így nyugodtabban élje meg gyerek és szülője az iskolás éveket.

Először is átláthatóan és érthetően meg akarjuk mutatni a magyarországi oktatási intézményeket ovitól a középiskoláig (felsőokatáshoz kiváló segítség a Felvi.hu), hogy könnyen kereshessenek lakóhely, vagy éppen érdeklődés, prioritás szerint.

Bemutatunk iskolákat, ahol nagyszerű munkát végeznek az ott dolgozó pedagógusok, iskolákat ahol jól érzi magát gyerek és tanár és elégedett a szülő is.

Forrás: unsplash.com

Hangsúlyozzuk, bár a fentiek fontosak, mi szülők ne felejtsük el, az iskola nem csupán a matek és nyelvtan, hanem barátok, remélhetőleg életre szóló barátságok, az első csók, bulizások, iskolai színház, szakkörök, ahol kipróbálhatják magukat, lehetőségek tárháza, amikben kiteljesedhetnek

Instagram